Facilitair medewerker 2

Opleidingsniveau: 2
Opleidingsduur: 2 jaar
Leerweg:  BOL (voltijd)
Crebonummer: 95751

Locatie(s):

MBO College Almere (Buiten)

Is deze studie iets voor jou?

Vind je het leuk om allerlei zaken te regelen? Zie je het zitten om voor je toekomstige werkgever allerlei zaken in en rondom het bedrijf te organiseren, zoals onderhoud, schoonmaak, catering, veiligheid en postafhandeling? Dan is deze opleiding vast iets voor jou. Je wordt opgeleid voor een uitvoerende functie in de facilitaire dienst.

Wat voor werk ga je doen als je dit diploma hebt gehaald?

Facilitair medewerkers hebben het voor het kiezen. Want je kunt aan de slag in heel veel verschillende branches en sectoren, in tal van functies. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als voedingsassistent, beheerder, (assistent) conciërge, schoolassistent, toezichthouder, buurtconciërge of cateringmedewerker. De taken van een facilitair medewerker zijn voornamelijk uitvoerend en hebben betrekking op het in ontvangst nemen en verwerken van inkomende post en goederen, het distribueren van poststukken en goederen, het inrichten en gebruiksklaar maken van vergaderfaciliteiten, het verrichten van routinematige schoonmaak-werkzaamheden volgens de vastgestelde normen en het verrichten van voedings- en restauratieve taken.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de praktijk. In de praktijklessen leer je hoe je poststukken moet afhandelen en alles over onderhoud, inrichting en aankleding van gebouwen. Daar hoort ook beveiliging en bewaking bij. Omdat je ook veel van vergaderfaciliteiten moet weten, leer je onder meer om te gaan met audiovisuele apparatuur, koken en serveren.

Hoe studeer je?

Deze opleiding bieden we aan via de BOL leerweg. Via de BOL ga je de gehele week naar school en doe je praktijkervaring op tijdens de stages. Stages loop je in een onderwijsperiode bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de BOL opleiding heel praktijkgericht.

Welke voorwaarden zijn er aan de inschrijving verbonden?

Voor de opleiding ben je van harte welkom met minimaal een vmbo diploma basisberoepsgerichte leerweg. Als je een Entree / AKA opleiding hebt gevolgd en je bezit een MBO2-variant, dan kun je je ook aanmelden voor deze opleiding.

Welke opleidingen zou je hierna kunnen doen?

Met je niveau 2 diploma kun je als facilitaire medewerker bijvoorbeeld aan de slag in de horeca, op een school, bij de gemeente, een zorginstelling, een facilitair bedrijf, een kantoor, een conferentieoord en in diverse productieomgevingen. Als facilitair medewerker kun je dan op grond van ervaring en eventuele aanvullende cursussen en trainingen doorgroeien naar de functie van cateringmedewerker, administratief medewerker, telefonist, schoonmaker, medewerker repro, medewerker postkamer, e.d.