NIVEAU 4 ■ BOL ■ 3 JAAR ■ CREBO 95750 ■ KONINGIN MARIALAAN 9 (DEN HAAG)

Als facilitair leidinggevende staan je heel wat verschillende taken te wachten, waarbij jij verantwoordelijk bent voor de kwaliteit van een woon- of werksituatie in een gebouw of kantoor. Je leert coördineren en organiseren, maar ook allerlei aspecten van facilitaire dienstverlening, zoals cateringbeheer, gebouwenbeheer en evenementenorganisatie. Arbo- en risicobeheer, documentenbeheer en financieel management komen tijdens de opleiding ook aan de orde. Het is teveel om allemaal op te noemen. Het accent ligt op algemene kennis en vaardigheden, zodat je breed inzetbaar bent. In deze baan kun je jezelf al snel onmisbaar maken voor bewoners of personeel.

Opleidingsbeschrijving Facilitair Leidinggevende

Het studiejaar is in blokken verdeeld. Je begint met een introductieperiode van tien weken. Het is de bedoeling dat je in ieder blok bepaalde onderdelen van je opleiding afrondt. Aan het begin van je opleiding worden een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) gemaakt en een plan van aanpak (PVA).

Toelatingsvoorwaarden

– vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of mtheoretische leerweg
– een intakegesprek

Welke eigenschappen heb je nodig?

Je werkt goed met anderen samen. Verder heb je aanleg voor coördineren, organiseren en plannen. Je bent kostenbewust en creatief, maar zeker ook flexibel. Je hebt een dienstverlenende instelling.

Verder studeren

– hbo Facility management

Waar kun je werken?

Als facilitair leidinggevende kun je bij verschillende soorten bedrijven en instellingen aan de slag, bijvoorbeeld cateringbedrijven, hotels, verzorgingshuizen, ziekenhuizen, campings, cruiseschepen, pretparken of congrescentra.