Domein: Horeca, Bakkerij & Facilitair
Opleidingsrichting: Facility Services Officiële
naam: Facilitair leidinggevende (95750)
Niveau: 4
Startmomenten: augustus 2013, januari 2014

Locaties

Amsterdam
Da Costastraat 36, BOL, 3 jaar
Da Costastraat 36, BBL, 3 jaar

De opleidingsduur is afhankelijk van je vooropleiding.

Is dit beroep iets voor jou?

Als facilitair manager geef je leiding aan medewerkers in de facilitaire functies. Het aansturen van medewerkers die werken in binnen de catering, de receptie, bij het onderhoud en beheer van gebouwen maar ook bij de organisatie van evenementen. Als leidinggevende beheers je deze werkzaamheden natuurlijk ook zelf. Als leidinggevende beschik je over een goed inlevingsvermogen. Jouw verantwoordelijkheid vraagt dat je de medewerkers kent.

Jij hebt het overzicht, jij bent oplossingsgericht bij veranderende situaties. Bij leidinggeven hoort ook dat je organisatorisch talent hebt, dat je verstand hebt van financiën. Voor jou staat ook service en gastvrijheid centraal. De wereld van de facilitaire dienstverlening is groot en divers. Misschien wil jij je als manager specialiseren in een bepaalde richting. Een diploma facilitair leidinggevende geeft je dus mogelijkheden om te werken binnen diverse bedrijfsomgevingen.

Met de opleiding Facilitair Manager Hospitality & Events laat jij zien ambities te hebben om leiding te gaan geven. Leiding geven aan facilitair medewerkers in de wereld van gastvrijheid, in hotels, bij evenementen. Het aansturen van medewerkers die werken binnen catering, receptie, schoonmaak, onderhoud en beheer van gebouwen maar ook bij de organisatie van evenementen. Jijzelf hebt natuurlijk ook kennis van zaken van de diverse facilitaire werkzaamheden. Werken in de wereld van de hospitality industrie en de evenementenbranche stelt hoge eisen aan jou op het gebied van service en gastvrijheid.

Deze opleiding is in samenspraak met belangrijke partners uit het bedrijfsleven ontwikkeld.

Hoe ziet de opleiding eruit?

• onderhoud en beheer in de gastvrijheidsector en evenementenbranche
• cateringwerkzaamheden tijdens evenementen en festivals
• gastgerichte informatiewerkzaamheden en receptiewerkzaamheden
• leidinggeven
• managen van financiële processen, personeelsbeleid
• je volgt algemene vakken

Wat leer je tijdens de opleiding?

In de opleiding ontwikkel je leidinggevende & managementvaardigheden binnen het facilitaire werk van gastvrijheidsbedrijven als hotels of bij evenementen en festivals. Je leert mensen aan te sturen en te coachen, werkzaamheden te organiseren en coördineren, financiële rapportages op te stellen, maar ook voorkomende werkzaamheden zelf uit te voeren. Werkzaamheden in onderhoudsbeheer, catering, cleaning, front office, receptie, gastenontvangst. Kortom: zeer gevarieerd werk in een dynamische wereld.

Waar kun je gaan werken?

• hotels
• gastvrijheidsbedrijven
• evenementenorganisaties
• festivals

Welke vooropleiding heb je nodig?

Een van onderstaande eisen / vooropleidingen is voldoende om je aan te melden:
• Facilitair Medewerker Hospitality & Events
• vmbo-diploma G/T-leerweg
• voor leerlingen met een kaderberoepsgerichte leerweg wordt individueel bij de intake beoordeeld of je toelaatbaar bent
Een intakegesprek of toets maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Speciale eisen

• aanvullende eis voor de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf

Wat zijn de kosten?

• cursus- / lesgeld, wettelijk vastgelegd door het Ministerie van OCW
• leermiddelen zoals boeken, readers en overige materialen ± € 250,00
• beroepskosten zoals werkkleding e.d. € 200,00 tot € 400,00

Verder leren

• hbo – Associate degree Facility Event Management
• hbo – Facility Management